Hitta oss på Facebook
Fyndigt & Fiffigt
Begagnade barnkläder i butik och på nätet

Varukorg

Varor: 0 st
Totalt pris: 0 kronor

Frisökning


Sök barnkläder


Nya produkter i butiken

Övriga produkter


Nyhetsbrev
Ja tack, jag vill gärna prenumerera på nyhetsbrevet från Fyndigt & Fiffigt. På så sätt får jag ta del av erbjudanden och nyheter.Ta bort mig från listan

Kontakta oss
Namn:

E-postadress:

Telefon: (frivilligt)

Meddelande:


datum Uppladdad 27 Okt

Prissättning-skitsvårt!


Funderar över det här med prissättningen. Det är så himla många variabler som påverkar. 
Det är faktiskt skillnad på att ha en traditionell secondhand-butik och en webbutik. I den förstnämnda tar du dig självmant dit, du plockar själv, du betalar på en gång och du går hem med varorna.

En webbutik är så himla mycket mer. 

Du ska ha en uppdaterad, flashig, fräsch hemsida som passar dina behov. Du ska piffa upp varan, kanske tvätta om den, stryka, fota, lägga upp, skriva om varans skick och prissätta den. 
När beställningarna börjar droppa in, ska du ha mailkontakt, pricka av betalningar (ibland påminna också), packa ordrar, skriva ut etiketter, väga, åka iväg till Posten, ha mer mailkontakt där du skriver att t ex pengarna är mottagna och paketet är skickat, kanske en trevlig återkoppling så att kunden säkert är nöjd... 
Jag säger bara: PUH !!

Sen är det MASSOR av administration med alla som lämnar in kläder till försäljning, för att inte tala om att bara driva ett företag med allt vad som ingår.

Därför blir man så splittrad när det gäller prissättning. Det är klart att vi vill sälja fräscha kläder till vrakpriser för att kunderna ska bli super-nöjda. Men det går inte ihop. Det blir alltid lite dyrare när man ska handla över nätet. De som lämnar in kläder till försäljning måste ju också känna att det är värt det. 
Med detta vill jag säga att om man köper en 25 kronors tröja, kanske man för det första inte ska jämföra med en 25 kronors tröja man kan få på en bakluckeloppis (där betalar ju inte säljaren skatt heller).
 
Priset på varorna är ju inget vi tar uppifrån det blå. Jag sätter ner jättemycket tid på att kolla upp varans nypris, googlar om märket i fråga. Tittar en del på Blocket, på Tradera och andra sajter. Sånt tar mer tid än man någonsin tror. 
En annan variabel är ju också hur populär just den varan är för tillfället. 
T ex me&i:s olika tryck från år till år är olika mycket värda. Jag har sett att vissa me&i-kläder på Tradera (t ex molnen, igelkottar, kaniner) kan bli dyrare i begagnat skick än som nya. 
Är det regnigt och höstigt ute vet jag att det är många som vill ha ett par Polarn-galonbyxor eller vindoverall. Finns det bara några få såna inne, blir det inte samma pris som om det är mitt i sommaren och ingen vill ha galonbyxor.

Att skicka varor kors och tvärs över Sverige är ju också något som påverkar priset. Vi har en frakt på 49 kr oberoende av hur mycket du beställer. Jag kan säga att 80% av alla beställningar kostar MYCKET mer än 49 kr att skicka. Den mellanskillnaden står ju vi för förstås.
För vi vet att kunderna inte gillar att betala allt för mycket i frakt.
Visst vi kan höja ribban ännu mer vad gäller skicket på kläderna. Vi kan bara sälja märkeskläder i nyskick, men då kommer varje plagg att kosta 200-300 kr och det är ju inte det som är idén med att vi ska återanvända och konsumera lite mindre. Jag tycker bara det är så himla bra att kunna handla begagnat. 

Ville bara få ur mig detta och hoppas på er förståelse. 

Kommentarer

5 kommentarer...
Carola skrev...
Hej igen
Tack för kläderna de var jättefina och för det som du skrev blev jag glad över med ;) jag är ju utbildad till pastor så det ligger i mina gener jaja
Klockan 16:22, 04 Nov 2011

Anneli på Lejongap Clothing skrev...
Har fått jättefina plagg och stövlar härifrån
och är imponerad över hur du hinner med allting!! Jag har ju bara webbvarianten och tycker ändå det tar tid att fylla ut alla kategorier - inga kunder över disk att hjälpa samtidigt alltså. Full honnör härifrån kan jag bara säga :o)
Klockan 14:02, 04 Nov 2011

Carola skrev...
Oj då
Jag tycker det är jätteroligt att sitta på din sida och kolla på kläder, mitt nya fritidsintresse :) Du är väldigt duktig på att marknadsföra dina varor i ditt sätt att skriva och ta bilder, det måste jag säga. Jag vill helst beställa allt i stl 74, om jag hade haft råd. Har du skickat ? Det hade räckt med en tröja...då väntar jag på det. Tack. Jag ska bli dagmamma i området, och ska jobba i ett team här. Du med din person/hemsid ska verkligen få mina varma rekommendationer bland folk, sällan man finner så trevliga människor.
Klockan 19:22, 01 Nov 2011

Fyndigt & Fiffigt skrev...
Tack för tipset
Vi tackar så mycket för tipset. Vi lär ju oss hela tiden också vad våra kunder vill ha och det är alltid kul att få feedback från er därute. En missnöjd kund på 8 månader tycker vi är rätt så bra. Och vi kan ju också erbjuda öppet köp och full returrätt vilket är toppenbra, tycker vi. Jag har nog lekt med tanken att bara sälja skitdyra märkeskläder i toppenskick, men jag tror att vi tappar lite av vår identitet och det vi vill uppnå, om alla kläder kostar över 100 kr. Jag märker ju att folk vill kunna köpa kläder i 20-40 kronors klassen också. Nu har jag lärt mig att jag ska gallra ytterligare mer och vara ännu mer noggrann med det jag lägger upp i webbutiken. Så framöver blir det färre 25 kronors varor i butiken ;-) Ett tips också om man vill ha begagnade kläder i absolut toppskick är att man gallrar och letar på produkter med 5 stjärnor och 4 stjärnor. Då är de i nyskick. Men då kostar det också oftast närmare hundralappen eller betydligt över beroende på märke och produkt förstås. Till dig Carola har jag precis postat ett paket med flera jättefräscha plagg som du får gratis utan att du behöver skicka tillbaka ngt annat. Hoppas du blir nöjd med det. Tack för att du har tagit dig tid.
Klockan 13:09, 31 Okt 2011

Carola skrev...
Second hand kläder i nyskick ?
Nej det räknar vi inte med..med jag tänkte så här när jag beställde mina varor, att om det är ett par byxor av bra märke så kanske de var av bättre i kvalité även som begagnat. Men där finns ju gränser där med, även om varan är av ett finare märke...det kanske ibland inte är värt att sälja över nätet med allt arbete kring detta och därmed kostnader. När jag arbetade i en second hand butik slängde vi helt enkelt vissa kläder eller skickade till UFF. Ett annat förslag är ju att inte alla sälja de varor som du anser vara värda mellan 15-30 kronor över nätet utan bara lägga dem i en korg inne i butiken och så se om det blir sålt där. Då slipper du kunder som inbillar sig att de kan fynda second hand över, nätet sittande besvikna. Har kläderna kvalité, inga noppror och fin färg kvar etc kan man nog vara beredd att betala en rimlig summa för varan samt full frakt. Ja det är svårt,'det förstår jag. Men det är väl bra med ärliga kunder :) jag tycker att du har en jättefin hemsida och vet att det är jobbigt med eget företag och alla papper, skatt etc. Men om du skickar kläder som inte är värda ens frakten så drar det ner ditt företag, så tänker jag. Lycka till .
Klockan 22:35, 28 Okt 2011

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på Fyndigt & Fiffigt får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. Fyndigt & Fiffigt förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:
Skor 2013 160 2

Lämna in 2013 160

Nytt i bloggen


Tack för den här tiden!

Tack för den här tiden!
Åh, det har varit så roligt att bygga upp Fyndigt & Fiffigt till Sveriges största webbutik och fysiska butik med begagnade barnkläder!
M

Visa fler blogginlägg »2013 sortiment

Hitta hit 2013


Fyndigt & Fiffigt
Sävja Vråkväg 10
75756 Uppsala
bankgiro 707-9601

© Fyndigt & Fiffigt
Webbplats levererad av Hudik Media AB

018 429897
073 9817670
info (at) fyndigtochfiffigt.se
Skype: bodil.erixon